فهرست مطالب

سیاحت غرب - پیاپی 35 (خرداد 1385)

ماهنامه سیاحت غرب
پیاپی 35 (خرداد 1385)

  • 160 صفحه، بهای روی جلد: 7,500ريال
  • تاریخ انتشار: 1385/03/25
  • تعداد عناوین: 19
|
  • فرهنگی
  • اسلام و رسانه های غربی
    امرسون استیفن، چاند رامزفر، پریسیلا مارتینز صفحه 5
    در سه دهه گذشته و به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، رسانه های ارتباط جمعی غرب در تلاشی گسترده می کوشیدند تا با القای مفاهیمی نادرست در مورد اسلام، این دین آسمانی را دینی خشن، حامی تروریسم، پایمال کننده حقوق زنان و اقلیت و ارتجاعی نشان دهند. نویسندگان این مقاله با ذکر این مطلب که سابقه برخورد اسلام و غرب را باید در جنگ های صلیبی جستجو نمود، معتقدند که در سایه رشد روزافزون اسلام در غرب که سریع ترین رشد را نیز در مقابل سایر ادیان دارد، مردم غرب در آینده به درک صحیح تری از اسلام خواهند رسید.
  • ایران؛ کانون جدید همگرایی رسانه های غربی
    پایگاه اینترنتی مدیا لنز صفحه 11
    در ماه های اخیر شاهد شکل گیری نوعی تبلیغات هماهنگ رسانه های غربی علیه ایران بوده ایم؛ تبلیغاتی تقریبا مشابه آنچه که این رسانه ها پیش از حمله نظامی آمریکا به عراق تجربه کرده بودند. سخنگویان و نویسندگان این مطالب، نه سیاست مداران و فرماندهان نظامی غربی که نویسندگان، تفسیرگران و گزارشگرانی هستند که با نوعی حرکت انحرافی و خارج از عرف رسانه ای، این تبلیغات را هدایت می کنند. لازم به ذکر است که این مقاله، پیش از موفقیت ایران در غنی سازی اورانیوم در سطح آزمایشگاهی منتشر شده است.
  • مهندسی ژنتیک و انسان آینده
    بیل مک کیبن صفحه 18
    بستر زندگی ما طی پانصد سال اخیر به سرعت شروع به کوچک و جمع و جور شدن کرده است. در حالی که علم، ابتدا توضیحات تازه و در مرحله بعد، تکنولوژی های جدید را عرضه می کرد، ما بر سر همان بسترها و زمینه های قدیمی که انسان های فهمیده زندگی می کردند، معامله کردیم و در این داد و ستد، آن ها را دادیم تا آزادی به دست آوریم. کلیسای قرون وسطی که بر تمدن غربی حاکم بود، راه را به سمت دین شخصی شده تر گشود؛ دیگر ما انجیل را برای خودمان می خواندیم و یا آن را نمی خواندیم؛ راه به سمت تحرک بسیار بالای سرمایه داری مبتنی بر تکنولوژی گشوده شد...
  • «شوآ» حقیقت یا سناریو
    جان فرانکویز بیولیو، ارنست برن، برودلی آر. اسمیت صفحه 33
    این مقاله درباره فیلم «شوآ» و شامل مصاحبه هایی با افراد به ظاهر شاهد هولوکاست است که به تناقض ها و تضادهای موجود در اظهارات شاهدان پرداخته و یا بیان جزئیات مصاحبه ها، غیر قابل قبول بودن آن ها را ثابت کرده است. همچنین با آوردن اعترافاتی از خود شاهدان و لانزمن (سازنده فیلم)، دروغین بودن مطالب این فیلم را به اثبات رسانده است. شایان ذکر است که چون افسانه هولوکاست از اساس بر پایه شاهدان و شهادت هایی از این دست استوار بوده است، نشان دادن دروغ گویی این شاهدان به ظاهر عینی می تواند ردی جدی بر افسانه هولوکاست باشد.
  • آموزش در خانه و منافع آن
    تانیا. ال گرین صفحه 47
    در این مقاله به مزیت های آموزشی در خانه پرداخته شده و با آوردن مثال هایی از تجربه این روش توسط افرادی که در مدارس معمولی ناموفق بوده اند، به پیشرفت های آن اشاره شده است. از مزایای این روش، تربیت کودکان بر اساس اعتقادات شخصی والدین و استحکام بخشیدن به روابط خانوادگی است. همچنین این روش به سادگی و با کمترین هزینه قابل اجرا است...
  • اجتماعی
  • تحقیق پیرامون آثار خشونت رسانه ای
    صفحه 54
    در این تحقیق به مطالعات گستدره ای در مورد اثرات تلویزیون و نظریه های انتقادی در این باره پرداخته شده است. همچنین اثر خشونت رسانه ای بر رفتار افراد و نیز تاثیر تلویزیون بر نگرش های خانواده و طبقه اجتماعی و همچنین آثاری از خشونت رسانه ای مثل ترس و حساسیت زدایی نسبت به خشونت واقعی، بررسی شده است.
  • صنعت پورنوگرافی و زوال مردانگی
    روبرت جانسون صفحه 62
    آمار رسمی حکایت از آن دارد که همه ساله علاوه بر ورود یازده هزار فیلم مستهجن به بازار گسترده این محصولات، این تجارت شرم آور در آمریکا 10 میلیارد دلار و در سراسر جهان 56 میلیارد دلار گردش مالی دارد. همچنین تنها در مراکز عرضه این فیلم ها در ایالات متحده سالانه 721 میلیون بار این محصولات از سوی مشتریان کرایه می شوند. نویسنده این مقاله با بررسی 15 فیلم پر مخاطب این بازار، معضلات اجتماعی و فردی ناشی از مشاهده این فیلم ها را مورد بررسی قرار می دهد.
  • جوانان آمریکایی و الکل
    گروه تحقیقات مدیا اسکوپ صفحه 71
    اعتیاد به الکل امروز به معضلی جدی در جامعه آمریکا و به ویژه در بین نوجوانان و جوانان آمریکایی تبدیل شده است. قتل، خودکشی، خشونت، تصادفات، تجاوزات جنسی و نیز گسترش مشکلات روحی و روانی در کنار مشکلات جسمی همچون هپاتیت، التهاب های کبدی، فشار خون و... از جمله پیامدهای بارز این پدیده در جامعه آمریکا محسوب می شود.
  • کودکان نسل جدید
    جاناتان فریلند صفحه 75
    امروزه کودکان به یکی از مهم ترین اهداف فعالان عرصه تبلیغات مبدل شده اند. دامنه تبلیغات به حدی است که کودکان در همان آغاز دوران زندگی خود، غرق در نام ها و علایم تجاری می شوند و این نام ها و تصاویر به همراهان همیشگی آنان تبدیل می شوند. در سایه گسترش این پدیده، میل به خرید و تهیه این محصولات در کودکان و نوجوانان افزایش می یابد و همواره شاهد احساس نوعی خسران و کمبود در بین این طبقه می باشیم.
  • خشونت علیه زنان / گزارشی از چهارمین کنفرانس جهانی زنان
    صفحه 79
    دنیای جدید، با همه آب و رنگ هایی که دارد، ماهیتا انسان را خسته و ناامید از آینده پاک، سالم و بدون جنگ و خشونت کرده است. این یاس ها و نا امیدی ها واکنش های مختلفی را برانگیخته است و نمودار این واکنش ها، کنگره ها و اجلاس های جهانی در مورد مسائلی چون خشونت علیه زنان و کودکان، فقر و گرسنگی، جنگ و آوارگی و مباحث متکثری از این دست است. نوشتار حاضر که حاصل چهارمین کنفرانس بین المللی در مورد خشونت علیه زنان است، وضعیت زنان قربانی خشونت را اسفناک و روز به روز آن را در حال بغرنج تر شدن می داند. به همین دلیل، بعد از بررسی موضوع، به ارائه پلات فرم پیشنهادی می پردازد تا در صورت امکان از این مصائب بکاهد.
  • اقتصادی
  • معنای جهانی سازی برای کشورهای کوچک / سخنرانی دکتر ماه اتیر محمد
    صفحه 90
    بسیاری از کشورهای در حال توسعه کنونی، روزگاری مستعمرات کشورهایی بوده اند که امروزه علاوه بر توسعه یافتگی، در سایه استثمار منابع اقتصادی و طبیعی این کشورها، به ثروت های عظیمی نیز دست یافته اند. دکتر ماهاتیر محمد نخست وزیر سابق مالزی، با اشاره به سوابق تاریخی استعمارگران دیروز و توسعه یافتگان امروز، معتقد است که نباید از ایده جهانی سازی برای استثمار نوین کشورهای کوچک، غارت منابع طبیعی و بهره گیری ناعادلانه از نیروی کار ارزان این سرزمین ها، در کنار سلطه بر بازار این کشورها که به رشد بی کاری و فاصله طبقاتی خواهد انجامید، بهره گیری شود.
  • بدترین شرکت های سال 2004
    راسل موخیبر، رابرت وسیمان صفحه 101
    صحبت از شرکت هایی است که به خاطر سود بیشتر، حقوق انسانی را زیر پا می گذارند؛ هزاران بی گناه را قربانی می کنند. محیط زیست را نابود می کنند؛ قوانین را نقض میکنند؛ و بعد بی آن که مجازات چندانی شوند و گاهی حتی بدون کوچک ترین مجازاتی، رها می شوند تا باز هم شاهد موارد افزون تری از این دست در دنیای سرمایه داری باشیم.
  • بدهی و دلار
    ال. جاش بیونز صفحه 120
    محوریت دلار در اقتصاد جهان و آثار مخرب آن بر زندگی سیاسی - اجتماعی مردم دنیا به یکی از نگرانی های مهم حوزه اقتصاد سیاسی تبدیل شده است. از سوی دیگر، ایالات متحده به عنوان بانی و سردمدار ایجاد تفوق دلار در عرصه جهانی، این تفوق را به مدد استقراض فراوان ای منابع خارجی پیش می برد. مقاله حاضر، با بررسی این نکات هشدار می دهد که ارائه این روند به تضعیف استانداردهای زندگی مردم جهان منجر خواهد شد.
  • توتالیتاریسم غذایی / گفت و گو با واندانا شیوا
    صفحه 128
    گسترش بیوتکنولوژی و سودجویی شرکت های فعال در این عرصه برای تسلط بر زنجیره غذایی بشر، با نابودی نظام های غذایی جوامع سنتی و از دست رفتن استقلال و خودکفایی آن ها همراه می باشد. امروزه، شاهد حرکت خزنده و استیلاجویانه شرکت های فراملی فعال در حوزه علوم زیستی برای ایجاد نظامی توتالیتاریستی در عرصه غذایی می باشیم که عدم توجه جوامع مختلف، خواه صنعتی و خواه غیر صنعتی، می تواند به آینده ای مبهم در حیات اجتماعی و اقتصادی بشر بینجامد.
  • سیاسی
  • آمریکا، اسیر جنگ علیه تروریسم
    هوارد زین صفحه 134
    تجربه تاریخی رفتارهای دخالت جویانه آمریکا در کشورهای دیگر نشان می دهد که ساقط نمودن نظام های سیاسی کشورهای مختلف با بهانه ایجاد دموکراسی و به ارمغان آوردن آزادی، شرایطی را فراهم می آورد تا خود بر این کشورها استیلا یابد. اما آنچه که در عراق شاهد آن هستیم، گرفتار آمدن این کشور در اشغال خود است.
  • هژمونی یا بقا
    نوام چامسکی صفحه 139
    «هژمونی یا بقا» اثر جدید نوام چامسکی می باشد که با واکنش های بسیاری همراه شد. وی در این اثر به نحوی مستند و مستدل به راهبرد ایالات متحده در دهه های اخیر و به ویژه سال های گذشته پرداخته و به افشای چهره واقعی و نیات شوم و جاه طلبانه این دولت پرداخته است. به اعتقاد چامسکی، رویکردها و طرح های ایالات متحده چون یکجانبه گرایی، نظامی سازی فضا، طرح خاورمیانه بزرگ و... نه تنها در آینده هژمونی این دولت بر جهان را تضمین نخواهد کرد که نهایتا به فروپاشی آمریکا منجر خواهد شد...
  • علمی
  • فرزندان چکیتا
    نیکلاس بروبه، بتویت آکوین صفحه 145
    فعالیت شرکت های تجاری و صنعتی فعال در تجارت موز در دهه های اخیر، در کشورهای فقیر صاحب این میوه سودآور تجاری، با آسیب های گسترده ای بر سلامت کارگران بومی این مناطق همراه بوده است. نتیجه سیاست های غیر انسانی و تجارت زده شرکت های فعال و مشهور در این عرصه، پس از گذشت چند دهه در حال آشکار شدن است.
  • درحسرت نان سالم
    ساتیش کومار صفحه 151
    نان که همواره در همه فرهنگ ها و جوامع نوعی ارزش معنوی داشته، کم کم در سایه زندگی صنعتی به یک کالای تجاری تبدیل شده است. هم اینک در جوامع صنعتی، شرکت های تجاری بزرگ عهده دار تولید و عرضه نان می باشند و در این تجارت سودآور، هویت، جایگاه و ارزش غذایی نان به فراموشی سپرده شده است.
  • بازنگری در تخریب عقلانی طبیعت
    جان موهاک صفحه 154
    در بررسی علل رفتار نامناسب انسان با طبیعت در دنیای مدرن، متوجه می شویم که این رفتار ریشه در نوع نگرش حاکم کنونی دارد. انسان امروزین در پی آرمان شهر (جامعه رفاه) خود است و به همین خاطر، روند حرکت را خطی می بیند و برای رسیدن به هدف، نسبت به همه چیز و همه کس غیر خود - از جمله طبیعت - نگاه ابزار گونگی دارد. بدین ترتیب، چیزی که ممکن است از جانب دیگران تخریب طبیعت نام گیرد، در نظر انسان مدرن اقدامی کاملا عقلانی است. رفتار عقلانی، به تعبیر جان لاک، که از جمله پیشقراولان فلسفی جامعه مدرن دانسته می شود، رفتاری است که در پی کسب پول (سود) بیشتر است. به راستی اگر چنین رفتاری به صورت تمام و کمال اجرا گردد، آیا طبیعت و هرچه در آن است، باقی می ماند.